Stiri Lupa GPS

Noutati despre ofertele LUPA GPS

Inchideri ale retelelor 2G si 3G

11 Martie 2024


Inchideri programate ale retelelor 2G si 3G

Operatorii de telecomunicatii vor incepe procedura de inchidere treptata a retelelor 2G si 3G pentru a elibera latimea de banda pentru tehnologiile 4G și 5G. Acest proces are loc in intreaga lume, nu doar in Europa.

Inchiderea retelelor 2G si 3G va afecta multe industrii, inclusiv sectorul transporturilor rutiere de marfa. Echipamentele GPS folosite în majoritatea cazurilor functioneaza doar prin rețeaua 2G sau 3G, deoarece pretul acestora este mai redus. Firmele de transport care folosesc sisteme telematice bazate pe tehnologia 2G si 3G in activitatile lor zilnice vor trebui sa faca upgrade la dispozitivele de generatie urmatoare care accepta standardele LTE. Intarzierea in a lua aceste masuri in timp util poate duce la dificultati in monitorizarea flotei, urmarirea rutelor și gestionarea activitatii parculului auto pentru companie.

Când se va inchide reteaua 2G si 3G?
Multi operatori de telefonie au inchis deja (atat in tara cat si in Europa) sau intentioneaza sa inchida in curând multe retele 2G si 3G. Conform informatiilor disponibile, o parte semnificativa a operatorilor europeni intentioneaza sa-și dezactiveze retelele 2G si 3G pâna la sfârșitul anului 2025. Data exacta a inchiderii poate varia in functie de deciziile luate de operatorii din fiecare tara in parte.

Astfel, noi ca furnizori de dispozitive GPS, impreuna cu producatorii lor, am implementat un serviciu de inlocuire a echipamentelor existente ce functioneaza cu tehnologia 2G si 3G, cu cele de generatie noua pentru a facilita trecerea la tehnologia LTE.

Pentru mai multe detalii si suport in verificarea echipamentelor GPS, va rugam sa ne contactati, astfel incat sa stabilim din timp etapele inlocuirii, acolo unde este necesar.